• Zážitkový program - I.OB

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zážitkový program - I.OB.

  • Exkurzia Ústavný súd

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia Ústavný súd.

    Vo štvrtok 28. 9. 2023 sa naši tretiaci zúčastnili exkurzie na Ústavnom súde v rámci dňa otvorených dverí. Diskutovali so zamestnancami Ústavného súdu a zoznámili sa s prostredím, v ktorom pracujú naši ústavní sudcovia a právnici. Navštívili súdnu sieň, vyskúšali si sudcovský talár a prešli sa aj po historickom nádvorí.

  • Biela pastelka 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Biela pastelka 2023.

    Dňa 22.9.2023 počas Verejnej zbierky "Biela pastelka 2023" pre Úniu nevidiacich naši dobrovoľníci vyzbierali 161,50€ . Našim dobrovoľníkom: Michaela Voronkovová, Alexandra Papugová, Alexandra Hidasiová, Pavlína Tomková, Richard Holub, Sofia Voznická, Kristián Kováč, Andrea Fujdiarová, Veronika Fechová a Jaroslav Bogdanovský veľmi pekne ďakujeme a takisto všetkým Vám, ktorí ste prispeli 🍀 ĎAKUJEME ❤️🫶

  • Rozlúčka 4.ročníkov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka 4.ročníkov.

    5.máj 2023

  • Podujatie "Poď na loď", 8.2.2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Podujatie - "Poď na loď".

    Dňa 8.2.2023 sme sa so žiakmi našej školy zúčastnili podujatia "Poď na loď - Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch" v Bratislave. Absolvovali sme prehliadky 3 lodí (Harmónia, Viking a Avalon) so sprievodcom a prehliadli sme si stánky vystavovateľov na týchto lodiach - najmä ponuky štúdia na Vysokých školách. Ďakujeme koordinátorovi tohto podujatia - Ministerstvu dopravy.

  • Návšteva v spoločnosti Microsoft Bratislava, 10.1.2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva v spoločnosti Microsoft Bratislava, 10.1.2023.

    Dňa 10. januára 2023 sme sa so žiakmi našej školy (4.KM, 2.M, 3.M) zúčastnili prehliadky a odbornej prednášky v priestoroch centrály spoločnosti Microsoft Slovakia v historickej kultúrnej národnej pamiatke Pradiareň 1900 v Bratislave, ako aj krátkej prehliadky hlavného mesta Bratislava. Ďakujeme spoločnosti Microsoft Slovakia za možnosť vstúpiť do jej priestorov, ako aj za inšpirujúcu a prínosnú prednášku od Zuzany Molčanovej.

  • PRO EDUCO

    Do fotogalérie bol pridaný nový album PRO EDUCO.

    30.11.2022-1.12.2022

  • Zenit v strojárstve

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zenit v strojárstve.

    23.11.2022 Zenit v strojárstve. Žiak Vladimír Gajdoš – 3.A obsadil v krajskom kole 3. miesto.

  • Deň študenstva - ocenenie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň študenstva - ocenenie .

    Pri príležitosti Dňa študentstva prevzal ocenenie žiak 3.BD triedy Ján Ondáš, od predsedu Košického samosprávneho kraja Ing. Rastislava Trnku, za prístup k štúdiu a vynikajúce výsledky na predmetových odborných súťažiach v oblasti elektrotechniky.

  • Dual Kemp

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dual Kemp.

    V dňoch 10 – 14.10.2022 sa v Strečne konala akcia DUAL KEMP, pre vybraných žiakov stredných škôl, ktoré majú podpísanú zmluvu o duálnom vzdelávaní so Železnicami Slovenskej republiky. Pre žiakov bol pripravený zaujímavý program, pri ktorom sa mohli dozvedieť mnoho zaujímavých informácii, nielen z oblasti železničnej dopravy a prepravy, ale aj z histórie okolia Strečna a Žiliny. Zaujímavým bodom programu bola návšteva Výhrevne vo Vrútkach, či dopravnej kancelárie v Tepličke nad Váhom, istotne dojímavé zážitky zanechala aj návšteva Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach. Formovanie budúcich absolventov určite ovplyvnila aj návšteva Žilinskej univerzity a priestorov Fakulty prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov. Celá táto akcia vytvorila priestor na vzájomne spoznanie žiakov – budúcich kolegov, ktorí študujú s podporou zamestnávateľa ŽSR. Veľmi podnetné boli aj diskusie pedagógov, ktorí si mohli vymeniť cenné informácie a našli odpovede na mnohé nezodpovedané otázky od zástupcov ŽSR.

  • Imatrikulácia prvákov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Imatrikulácia prvákov.

    Aj v tomto školskom roku sme 27.10.2022 pre našich novoprijatých žiakov pripravili Imatrikuláciu. Veríme, že sa všetkým zúčastneným páčilo.

  • Študuj dopravu - výstava Vrútky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Študuj dopravu - výstava Vrútky.

  • Rozlúčka so 4 ročníkom

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka so 4 ročníkom.

  • ZENIT

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ZENIT.

    Žiaci stredných škôl sa stretli už na 38. ročníku súťaže ZENIT v ELEKTRONIKE a PROGRAMOVANÍ a na 22. ročníku ZENIT v STROJÁRSTVE. Celoštátne kolo v ELEKTRONIKE sa konalo v dňoch 28-31.3.2022 na Strednej priemyselnej škole Jozefa Murgaša v Banskej Bystrici, kde mala naša škola zastúpenie vďaka víťazovi krajského kola Jánovi Ondášovi z II.BD triedy. Súťažiaceho a ostatných žiakov v odbore ELEKTRONIKA doprevádzal za košický kraj Bc. Patrik Halaj – majster odbornej výchovy z našej školy. Súťažiaci v ELEKTRONIKE boli rozdelení do dvoch kategórií (1 a 2. ročník – kat. B a 3 a 4. ročník – kat. A) Spolu sa celoštátneho kola zúčastnilo 32 žiakov rozmiestených v oboch kategóriách. Počas prvého súťažného dňa bol pre súťažiacich a ich dozor pripravený seminár o Elektromagnetickej kompatibilite súčiastok a ich zapojení. V druhom dni sa konala teoretická časť pozostávajúca z 30 komplexných úloh z teoretickej a obvodovej elektroniky, na ktorú mali súťažiaci 120 minút v prvom bloku a v druhom bloku zhotoviť komplexný projekt: Počítadlo frekvencie a Čítač impulzov na kontaktnom poli z dostupných súčiastok, následne si mohli súťažiaci vyskúšať osadzovanie SMD (povrchová montáž na vodivú vrstvu) súčiastok a nanášanie cínovej pasty na DPS (doska plošného spoja) pomocou vopred pripravenej šablóny. V treťom súťažnom dni šlo o návrh a tvorbu DPS podľa schémy zapojenia.

  • Krajské kolo SOČ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo SOČ.

  • SOČ školské kolo

    Do fotogalérie bol pridaný nový album SOČ školské kolo.

  • Mikuláš

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

  • ZENIT v elektronike

    Do fotogalérie bol pridaný nový album ZENIT v elektronike.

  • Mladý elektronik Žilina

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mladý elektronik Žilina.

  • Maják pre dopravu

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Maják pre dopravu.

    VYHRALI SME  2. miesto v 7. ročníku celoslovenskej súťaže "Maják pre dopravu 2021"

    organizovanej Ministerstvom dopravy a výstavby Slovenskej republiky uskutočnenej 11.11.2021 v Bratislave.

    Všetkým zúčastneným pri tvorbe materiálu pre túto súťaž ďakujeme. 

Novinky

Kontakt

  • Stredná odborná škola železničná, Palackého 14, Košice
    Palackého 14, 040 01 Košice

  • +421 55 7201100 - Ing. Jana Lenhardtová, riaditeľka školy
    +421 55 7201101 - sekretariát riaditeľky školy
    +421 55 6228363 - sekretariát riaditeľky školy


    +421 55 7287368 - vrátnica školy

    055/6228363 kl. 311 - výchovná poradkyňa Ing. Kristína Kormošová

    0902152083 - internát - denný vychovávateľ

    +421 55 6222584 školská kuchyňa a školská jedáleň

Fotogaléria